Huizinga Bouwadvies

PROJECTEN

Collectieve verduurzaming

Voor een stichting in de Drechtsteden adviseert en begeleidt Huizinga Bouwadvies woningeigenaren tot het collectief verduurzamen van hun woning. Aan de hand van informatieve avonden en persoonlijke gesprekken worden de mogelijke maatregelen toegelicht en worden geschikte partijen voor de uitvoering geselecteerd.

Individuele verduurzaming

Voor meerdere particuliere woningeigenaren en VvE’s heeft Huizinga Bouwadvies adviezen uitgebracht tot verduurzaming. Aan de hand van berekeningen, rapportages en gesprekken wordt het voor de bewoners inzichtelijker welke energiebesparende maatregelen zij kunnen treffen passend bij hun woonwensen. 

Planontwikkeling

Voor verschillende opdrachtgevers binnen Nederland heeft Sean Huizinga verschillende plannen en vergunnings-aanvragen ontworpen en opgesteld; van grootschalige renovaties tot kleine verbouwingen. Door mee te denken met de klant en door goed op de hoogte te zijn van de geldende wet- en regelgeving, worden wensen werkelijkheid. 

Bouwhistorisch onderzoek

Sean Huizinga voert regelmatig onderzoek naar bouwhistorische onderwerpen. Zo heeft hij verschillende bouwhistorische onderzoeken gedaan van gebouwen, een onderzoek naar de eerste Nederlandse productiekeukens door de firma Bruynzeel en een uitgebreid onderzoek over bungalows in Nederland. 

Hiernaast werkt Sean Huizinga als onderzoeker voor de Technische Universiteit Delft waar hij onderzoek doet naar (modern) erfgoed en architectuur.